27. maj 2017

Så var det jo lige ...

... at vi crashede VM i Middelalder-kampsport. Og så tænker du måske at det er der ikke noget der hedder. Men jo, det er der!

Det er altid spændende at lære nyt og vi har så lært noget om Middelalderlivsstil og ikke mindst -påklædning.

Det var på Spøttrup Borg. Den har vi længe talt om at vi gerne vil se. Men helt uvidende om at Spøttrup Borg i Kr. Himmelfartsdagene danner ramme om VM i Middelalderkampsport, troppede vi op til lidt af en overraskelse.

Der var fest og glade dage. Et virkelig stort middelaldermarked med store og små klædt i middelalder outfits. Vi var faktisk rimelig fejlcastede midt i mængden. Men det var spændende og lidt skørt.

Kampene var vilde! Som i virkelig vilde! Noget med voldsom slåskamp med økser, spyd uzw. bare rolig de er ikke slebet skarpe, fik vi afvide. Nej, men alligevel. Tror nok at nogle af dem kom lidt til skade.

Der var jo så folk fra mange dele af verden. Vi mødte både franskmænd, amerikanere, skotter, danskere og svenskere. Og jeg er sikker på at mange flere nationaliteter var til stede. Det er jo lissom en holdsport.

Vi fik også set selve borgen. Den er fin. Ligger virkelig naturskønt og vejret viste sig fra sin rigtig fine side. Må dog indrømme, at vi nok havde været lidt skuffede hvis ikke det der Middelalder-halløj havde været der. For borg, park og lægeurtehave var ret hurtigt overset. Og sådan var det ikke med alle dem i det sjove tøj.

Billedspam:
GarnbiksFjordblik


Volden og den ydre voldgrav


Indbygget skabRiddersalen


Kampladsen
Hvis du tror at hele dette indlæg er en and det er det ikke, kan du læse mere om VM i Middelalderkampsport her og her og her.
----------

20 kommentarer:

 1. Idyllisk billede af voldgrav leder naturligt videre til billede af afhugget hoved :-) Skønt, når der sker noget uventet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var bestemt en bonus ;-)
   Og ja, det er da helt naturligt ... hahaha, arj jeg kan godt se din pointe. Men der var lidt af hvert den dag. Og nu har jeg fået lagt et par fotos at "skøre" middelalderfolk ind også.

   Slet
 2. Så fik du mig lige tilbage til barndommens land. Mine forældres sommerhus (som min søster nu har) ligger ikke langt fra Spøttrup borg, så den har været et must hver sommer, også for vores børn, når de holdt ferie hos morforældrene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh sikke et skønt område at have sommerhus i. Det er virkelig en smuk udsigt ved fjorden. Og en flot borg - ikke mindst voldanlæggene. Kan godt forstå at det har været et "must".

   Slet
 3. Garnbiks-så er turen jo,aldrig helt spildt;0))
  Rigtige fine billeder,det ser ud til at være et dejligt sted.
  Fortsat god weekend:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Et rigtig dejligt sted, Laila. Ja sikke en fin garnbiks.
   Og tak, også fortsat god weekend til dig og dine.

   Slet
 4. Hold da op der er mange mennesker... fantastisk at I lige løb ind i det som bonus. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja altså, der var ret mennesker. Men alligevel plads. Og ja vi tog det som en stor bonus. De her middelaldermennesker går totalt op i det ... og det er lidt fedt. Og skørt.

   Slet
 5. Ej, et fedt sted. Der må jeg hen! Hvor var det heldigt, at I lige rendte ind i sådan et set-up :) Smukke billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en klar bonus at det ikke var "just another day at the castle". Og tak. Nyd søndagen :o)

   Slet
 6. Svar
  1. ;o) Det vil jeg bestemt gøre!

   Slet
 7. Waouw, det lyder da som noget af en oplevelse. Og en overraskelse, ikke mindst. Jeg har aldrig hørt om, endsige overværet VM i Middelalder-kampsport, men det lyder ret sejt. Og lidt farligt også. Flotte billeder, i øvrigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en overraskende oplevelse.
   Og vi glæder os tillige over at vi var der på VMs første dag, mens de varme dragter endnu var rene og rimelig lugtfri ;-)
   Og tusinde tak, Øglemor.

   Slet
 8. Skøn, skøn bonus at rende ind i - der er åbenbart VM i lidt af hvert ... men pyt, når bare det er underholdende :-)
  ("Fik afvide" ... jamen Krumspringer dog ... den havde jeg nok ikke lige gættet på, du ville servere :-D - udtales første stavelse på samme måde som i 'aflyse''?) Sorry. Kunne ikke dy mig ... det er en slags sygdom ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Og underholdende var det, Ellen.
   Ja ja, selv de bedste kan fejle ;-)

   Slet
 9. Sjovt i lige rendte ind i VM i middelaldersport - de er tossede de romere ;) vil lige tilslutte mig kommentaren om god overgang fra skøn natur til hovede - blev nødt til at kigge to gange ;) for lige at se om jeg havde set rigtigt.
  Afhugget hovede eller ej, det lyder virkelig som en skøn tur, kh. S.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt også, S. Meget skørt og underholdende.

   Slet
 10. Ser så hyggeligt ud - min kæreste og jeg er også altid til Middelalder-Dage i Aalborg med lanse-kamp, boder, hængning, gøglerspil mv.

  A

  SvarSlet
  Svar
  1. Så ville I have nydt dette ;-)

   Slet