7. mar. 2016

Kunsten at dø - af Anna Grue

Ingen hemmelighed at jeg er fan af Agatha Christies univers faktisk burde jeg skrive 'fan' med stort F? Og så hørte jeg at forfatteren Anna Grue er ditto. Og at hendes bog 'Kunsten at dø' er stærkt inspireret af lukket-rum-krimien 'Der var ti, der var ni ...' som Agatha Christie altså har skrevet.

Jeg har forsøgt mig ud i flere forskellige skønlitterære bøger de sidste par måneder stærkt inspireret af al den læselyst der er her i Blogville - og er gået død i dem alle. Har simpelthen ikke læst dem færdigt. De var for kedelige, for overanalyserende, for forudsigelige osv. Gav op og afleverede dem på biblio kun halvt eller kvart læste. Ikke noget jeg ellers har haft for vane at gøre.

Jeg har nu læst bogen Anna Grues i.e. Har aldrig tidligere læst nogle af hendes bøger, selvom jeg kan se at hendes bøger er anmelderroste og i særdeleshed den serie, som 'Kunsten at dø' er en del af. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.De første 130 (!) sider er opvarmning til selve lukket-rum delen. Og ærlig talt ... jeg var lige ved at give op. Indtil jeg fik resten af bogen flippet igennem og så at den mere interessante del ville begynde relativt få sider længere henne.

Og ... så blev jeg faktisk lidt grebet af historien og ikke mindst mordmysteriet. Gode detaljer, lækkert set-up og fint med alle de der menneskehistorier der vikler sig ind og ud af hinanden for ikke at sige rundt om. Jeg kunne virkelig godt lide den. Læste den færdig i lørdags og går nu og rumler med den oppe i hovedet. Det er så hyggeligt.


Fra bag på bogen:
En dag bryder nogen ind i Kamille Schwerins atelier, smadrer et helt års produktion af skulpturer og myrder hendes 83 årige mor. Politiet har en mistanke om, at det i virkeligheden var Kamille selv, morderen var ude efter, og da hun udsættes for flere mordforsøg og modtager en række trusselsbreve, bliver mistanken til vished. Men månederne går, uden at den skyldige bliver pågrebet.

Året efter skal privatdetektiven Dan Sommerdahl medvirke i det samme realityshow som Kamille Schwerin. Da politikommissær Flemming Torp finder ud af det, øjner han chancen for at få gåden løst ...Se anmeldelse på forfatterweb også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar